BOEKAANBEVELING

{  En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven in het voortgezet onderwijs  }

Image

Auteur

Martin Bootsma, Eva Naaijkens

Verschenen in

2020

ISBN

9789493209053

Bekijk & Bestel
Een eenvoudige en efficiënte, schoolbrede kwaliteitsaanpak, die het onderwijs leuker, interessanter en beter maakt!

Samenvatting

In dit boek bieden Martin Bootsma en Eva Naaijkens een eenvoudige en efficiënte, schoolbrede kwaliteitsaanpak, die het onderwijs leuker, interessanter en beter maakt: Enigma.

Hierbij wordt uitgegaan van de ontplooiing van vakmanschap en professionaliteit. Iedereen is betrokken bij de ontwikkeling van de kennis en kunde van het team, zodat een school het verschil kan maken voor haar leerlingen.

Deze aanpak vormt een leidraad voor docenten en schoolleiders om de visie van de school daadwerkelijk uit te voeren, overzicht te houden, de werkdruk te verlagen en de schoolprocessen te versterken. Hierdoor kunnen docenten weer tijd besteden aan zaken die echt belangrijk zijn: leerlingen, ouders en collega’s.

Image

Over Eva Naaijkens

Eva Naaijkens is ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs. In 2007 is ze begonnen als schoolleider in Amersfoort. Deze school groeide onder haar leiding van een zwakke naar een driemaal excellente school voor speciaal basisonderwijs. Eva is mede-oprichter en schoolleider van de Alan Turingschool te Amsterdam. Auteur van de boeken En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? Voor het primair en voortgezet onderwijs. Mede auteur van de boeken En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? voor het primair- (2018) en voortgezet onderwijs (2020).