{  Implementatie Kwaliteitszorg  }

Ontdek de kracht van succesvolle kwaliteitszorg.

Over dit traject

Bij Kwaliteitszorg.nl begrijpen we dat het voltooien van de kwaliteitscyclus van essentieel belang is voor het waarborgen en verbeteren van de onderwijskwaliteit. Uit ervaring weten we echter ook dat veel besturen moeite hebben om deze cyclus succesvol af te ronden. Daarom hebben we speciaal voor hen implementatietrajecten ontwikkeld die gericht zijn op het begeleiden van besturen en scholen bij het effectief implementeren en uitvoeren van een stelsel van kwaliteitszorg op hun school of scholen.

Wat gaan we doen?

Samen met een Implementatieteam van de school en/of het bestuur werken we aan de implementatie van een stelsel van kwaliteitszorg in de organisatie. Ons traject omvat het ontwikkelen van een concrete visie op grip op je kwaliteitszorg, het waarborgen van basiskwaliteit, het bevorderen van betrokkenheid en samenwerking, het creëren van de benodigde voorwaarden, het bevorderen van een kwaliteitscultuur, het uitvoeren van kwaliteitszorg, het bevorderen van doelmatig en rechtmatig gebruik van middelen (gelden), en het evalueren en verantwoorden van ambities, doelen en beleid. We bieden ondersteuning bij elk van deze onderdelen om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en verbeteren.

Waarom samen met Kwaliteitszorg.nl?

Onze op maat gemaakte implementatietrajecten zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften en context van elk bestuur te voldoen. Tijdens het implementatietraject bieden we uitgebreide training, advies en begeleiding om besturen en/of hun scholen te ondersteunen bij het opstellen van concrete doelen, het uitvoeren van gedegen analyses en evaluaties, en het effectief gebruikmaken van beschikbare data. Hierdoor krijgen besturen en/of hun scholen beter zicht op de onderwijskwaliteit, kunnen ze adequaat sturen op verbetering en verantwoording afleggen aan de inspectie en andere belanghebbenden.
Geïnteresseerd?
Wil je aan de slag met het implementeren van een effectief en efficiënt stelsel van kwaliteitszorg om de onderwijskwaliteit waarborgen en verbeteren? Benieuwd of wij de juiste partner zijn? Stuur ons een bericht om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.
Contact met ons opnemen