{  Ondersteuningstraject bij een inspectiebezoek  }

Ontvang de Onderwijsinspectie met vertrouwen.

Over dit traject

Bij kwaliteitszorg.nl begrijpen we dat het waarborgen van de onderwijskwaliteit een van de voorwaardes is van een succesvol bezoek van de Onderwijsinspectie. We zijn ons er echter ook van bewust dat veel scholen en besturen moeite hebben met de voorbereiding op zo'n bezoek. Daarom hebben we een ondersteuningstraject ontwikkeld om scholen en besturen te begeleiden bij het effectief voorbereiden en uitvoeren van een inspectiebezoek. Ons traject is gericht op het bieden van de benodigde begeleiding en expertise om ervoor te zorgen dat uw bestuur en/of scholen optimaal voorbereid zijn en voldoen aan de inspectievereisten.

Wat gaan we doen?

Wij ondersteunen besturen en scholen bij het voorbereiden van een inspectiebezoek door middel van ons ondersteuningstraject. Samen met het voorbereidingsteam zorgen we voor een grondige voorbereiding waarbij belangrijke informatie verkregen wordt, een analyse van onderwijsresultaten plaatsvindt, relevante documenten bestudeerd worden, er communicatie met het team plaatsvindt, een zelfevaluatie uitgevoerd wordt en (indien nodig) een verbeterplan opgesteld wordt. Bovendien wordt door het gebruik van een kwaliteitszorgapplicatie het inspectiebezoek voorbereid met alle benodigde documenten op één plek, is zichtbaar op welke manier alle deugdelijkheidseisen worden gewaarborgd en zijn de resultaten van interne of externe audits terug te lezen. Dit alles met als doel om de docent en de leerling centraal te stellen tijdens het bezoek van de Inspectie van het Onderwijs.

Waarom samen met Kwaliteitszorg.nl?

Ons voorbereidingstraject is specifiek ontworpen om besturen en/of scholen te ondersteunen bij het effectief voorbereiden van een bezoek van de Onderwijsinspectie. We bieden advies en begeleiding om het inspectiebezoek concreet voor te bereiden. Onze aanpak wordt afgestemd op de specifieke behoeften en context van elk bestuur en/of school, zodat we een passende ondersteuning kunnen bieden.
Geïnteresseerd?
Wil je graag ondersteund worden tijdens de voorbereidingen van een inspectiebezoek en ben je benieuwd of wij de juiste partner zijn?
Contact met ons opnemen